Корисне про підбір світильників для низької стелі

Освітлення

У новобудовах рідко бувають квартири з високими, як за старих часів стелями. Коли в магазині бачиш великий вибір світильників Ферон, важко зупинитися. Хочеться купити та прикрасити великою помпезною люстрою стелю, а для стін вибрати масивні яскраві бра. Що зупиняє? Невпевненість, чи підійде люстра, впишеться в інтер'єр? На допомогу вам наведемо поради практикуючих дизайнерів. Ви здивуєтеся, як легко зробити візуально кімнату вищою і ширшою лише правильним підбором освітлювальних приладів.

Освітлення приміщення з низькою стелею – нюанси

  1. Для невеликих спалень квадратної площі не підходять прилади, які виглядають добре в довгому або, навпаки, квадратному коридорі.
  2. Розміщувати завжди трохи вище за людський зріст.
  3. Вибирати екземпляри щільно «прилипаючі» до стелі або на штанзі.
  4. Відмовитись від люстр на будь-якому типі підвісу.
  5. Максимально висвітлити кімнату, розрахувати найбільшу кількість приладів, а не лише центральним освітлювати.

Якщо кімната прохідна, то потрібно підвішувати якомога вище. Це над столом, шафою та іншими місцями, де ніхто не ходитиме можна підвішувати довго. Будь-яка люстра з довжелезним підвісом виглядає некрасиво, дисонансно. Дуже страшно виглядає така люстра з великим плафоном. Кути в кімнаті з низькою стелею не захопить жодна люстра серед стелі, навіть з численними лампочками. Яскраве поодиноке світло створюватиме дискомфорт очам. Вихід – використовувати весь асортимент освітлювальних приладів для комфортного світла у всій кімнаті.

Асортименти люстр для нашого випадку

Міф – відмовитися взагалі від люстри або використати зовсім плоску. Дизайнери розвінчують домисли та пропонують виграшні варіанти люстр:

люстри з маленьким плафоном

  1. З великим плафоном. Зазвичай форма як чаші. Приваблюють вишуканістю дизайну, декору. Особливо кришталеві.
  2. З маленьким плафоном. Величезний асортимент видів, підвидів. Оформлення флористичні та хай-тек, багаторіжкові та моно, з галогенками та світлодіодними лампами. Утримувачі з вигинами, рівні, із завитками. На предметах від такої краси будуть чарівні, затишні світлотіні. Це ідеальний варіант для дитячої спальні.

Другий варіант – стельові світильники:

точкові світильники

  1. Класичні. Маленькі та великі круглої або квадратної форми.
  2. Точкові. Декоративні під квітку, чашу, кулю, багатогранну фігуру.

Великий світильник доречний у довгому коридорі, а невеликий у ванній, передпокої. Мініатюрні ідеально вписуються в інтер'єр кухні, вітальні, передпокою. І це не все. Не зупиняйтесь. Зверніть увагу на інші освітлювальні прилади, наприклад, споти. Вони просто створені для хай-тек стилю. А вбудовані прилади вже стали постійним ліхтариком по периметру стелі на кухні, вітальні, душовій.

 
Професійна
Професійна
консультація та допомога експерта
читати докладніше
Зручна та швидка
Зручна та швидка
доставка
читати докладніше
Офіційний
Офіційний
представник в Україні. 100% гарантія якості
читати докладніше
Повернення
Повернення
або обмін протягом 14 днів
читати докладніше
Якісне
Якісне
гарантійне обслуговування
читати докладніше