Поради щодо експлуатації теплої підлоги

Тепла підлога

Обігрів приміщення за допомогою системи тепла підлога – сучасний підхід до опалення. Ще 20 – 25 років тому невидимі обігрівальні установки вважалися розкішшю. Популяризація такого опалення змінила ситуацію, і встановлення підлогових систем обігріву стало звичайним явищем. Потреба пояснюється простотою та зручністю використання. У статті ми розповімо про переваги підлогової опалювальної установки та допоможемо Вам підібрати теплу підлогу для дому.< /p>

Відмінні характеристики та переваги

тепла підлога

Головні переваги - функціональність та фінансова доступність. Обігрівальні системи «тепла підлога» спочатку встановлювалися в приміщеннях, що мало використовуються. Так опалювалася ванна кімната, туалет чи комора. З початку 1990-х років метод обігріву підлогових покриттів став використовуватися повсюдно. У квартири, будинки та не житлові приміщення почали встановлювати підлогу з підігрівом. Практичність та зручність системи проявляється особливостями монтажу. З назви зрозуміло, що обігрівальна установка розташовується під покриттям для підлоги. Прихована від ока система унеможливлює зіткнення тіла з гарячою поверхнею. Переваги системи:

  • наявність додаткових обігрівальних елементів (сітка, кабель, фольга), що прискорюють процес теплообміну в приміщенні;
  • опалення монтується у всі, без винятку типи конструкцій;
  • мають низькі експлуатаційні витрати;
  • тривалий період експлуатації (до 50 років);
  • після монтажу опалювальна установка не потребує додаткового обслуговування;
  • при несправності – не загрожують користувачам.

Підлоговий тип опалення забезпечує рівномірне розповсюдження тепла по всьому периметру приміщення, виключаючи можливість протягів та вогкості.

Різновиди

електрична тепла підлога

Системи підігріву приміщення різняться на кілька видів:

  1. Кабельні обігрівальні установки – призначені для квартир багатоповерхових будинків. В основі лежить нагрівальна система у вигляді 2 струмопровідних жил. Енергія тепла передається під засобом фізичного контакту кабелю та поверхні підлоги. При монтажі опалювального обладнання конфігурація приміщення та тип покриття не мають значення.
  2. Водяний тип опалення – заборонено для будинку із центральним опаленням. Мета - запобігання потопу та протіканню води на нижні поверхи у разі несправності. Водопровідні труби, укладені у вигляді замкнутих контурів. Нагрівальний елемент монтується в основі перекриття поверху під основою підлоги.
  3. Інфрачервона плівкова підлога – бюджетний варіант опалення. Нагрівальний елемент представлений у вигляді тонкої плівки з інфрачервоним світлом. Теплообмін проводиться шляхом близько розташованих предметів, а не повітрям, що підвищує потужність опалення у 2 -3 рази.

З огляду на умови проживання можна вибрати відповідну опалювальну систему.

Плівкову електропідлогу. Особливості експлуатації

плівкова електропідлога

Електричні системи опалення – інноваційний підхід до обігріву приміщення. Інфрачервону плівкову підлогу монтують сухим способом. Встановити електричні обігрівачі можна на будь-якому етапі ремонту. Електричний теплообмінник легко монтується на горизонтальну, вертикальну та стельову площину. Використання можливе одразу після встановлення. У порівнянні з кабельними аналогами витрачає до 20% менше електрики. Інші переваги встановлення:

  • вологостійкість;
  • піднімає рівень підкладки на 3-4 мм;
  • пожежна безпека.

Теплообмінники, які мають функцію саморегуляції, не бояться замикання меблями.

Рекомендації для використання плівкової підлоги в приміщеннях з підвищеною вологістю

Система обігріву «тепла підлога» - довговічна. Терміни експлуатації такого теплообмінника становлять понад 20 років для електричних та до 50 років для кабельних конструкцій. Без ремонту та заміни установка прослужить весь гарантійний період, але дотримуючись порад щодо експлуатації установки, користувач значно продовжить службу конструкції. Рекомендації:

  • не перевищуйте допустиму норму температури на термостаті (+ 50С);
  • тримайте температуру підігріву в оптимальному стані (+20 - +30С);
  • мінімізуйте кількість меблів на поверхні підлоги (меблі та дивани без ніжок перешкоджають ефективному виділенню тепла);
  • не вимикайте повністю теплообмінник навіть у нежитловому приміщенні (рекомендується виставити режим мінімальної температури для підтримання працездатності «теплої підлоги»);
  • не порушуйте цілісності поверхні елемента, що нагрівається;
  • виключіть попадання вологи на електричну систему обігріву;
  • влітку відключайте терморегулятор.

Використання обладнання, що обігрівається згідно з інструктивними вказівками, допоможе на довгі роки зберегти його працездатність, наповнюючи Ваш будинок теплом і затишком.

Професійна
Професійна
консультація та допомога експерта
читати докладніше
Зручна та швидка
Зручна та швидка
доставка
читати докладніше
Офіційний
Офіційний
представник в Україні. 100% гарантія якості
читати докладніше
Повернення
Повернення
або обмін протягом 14 днів
читати докладніше
Якісне
Якісне
гарантійне обслуговування
читати докладніше