Сучасні апарати для боротьби з комахами, що літають.

Товари для дому

З настанням теплої погоди виникає проблема боротьби з різного виду комахами, які долають людину своїм неприємним дзижчанням та дрібними, але прикрими укусами. Вчені вважають, що в середній смузі Європи немає комах, які були б розповсюджувачами хвороботворних бактерій, інфекцій, але у людей, які страждають на алергію, розчесані після укусів місця запалюються і часто вимагають лікування.

До недавнього часу боролися з наслідками та запобігали укусам різними мазями та спреями. Незручності такого способу не вимагають пояснень, а крім усього - попадання в очі та в їжу засобів для боротьби з комахами небажано. Москітні сітки, які перегороджують шлях комарам до приміщення, водночас зменшують і приплив свіжого повітря до приміщення.

Відомі типи знищувачів та пасток комах

Широке використання електрики в побуті торкнулося і аналізованої сфери життя. В даний час промисловістю виготовляються різні пастки від мух та комарів, знищувачі комах, які використовують електричну енергію:

  • ракетки – мухобійки;
  • знищувачі з липким папером;
  • патрони-приманки;
  • уф-лампи.

Ракетки-мухобійки можуть працювати від батареї або акумулятора. Принцип дії їх такий, як звичайних мухобойок, але з використанням такої мухобійки комаха гине від електричного розряду. Вмикається та вимикається розряд кнопкою, розташованою збоку на ракетці. Сила струму, що використовується в конструкції, мала і для людини не є небезпечною.

Знищувачі з липким папером сконструйовані так, що всередині цих приладів є УФ – лампи, невелика потужність. Ультрафіолетове випромінювання приваблює комах, вони підлітають до лампи, торкаються липких вкладишів та прилипають. Вкладиші необхідно змінювати на нові. Випускається з лампами, розрахованими на 3-4 тис. годин.

Патрони-приманки – пастки для комах з використанням атрактанту для залучення комах. Атрактант – це пахуча речовина для просочення або змащування принади. Комаха летить на запах, що імітує запах тіла, і потрапляє у пастку. Атрактант використовується як додаткова принада. Однією достатньо на місяць, може лежати на робочому столі, її можна підвісити. Продається в герметичному пакеті, починає діяти при розкритті пакета. Уф-лампи використовуються потужністю від 4 Вт до 20 Вт. Довжина їх не перевищує 600 мм.

Електричні пастки

Електрична пастка

Знищувач комах - електроприлад з УФ - лампою, що працює від міської електричної мережі, що ліквідує комах, що літають, у приміщенні та на вулиці. Це найбільш дієвий апарат у боротьбі з літаючими комахами, абсолютно безпечний для людей і тварин, а також для існування людини. Корисна - дезінфікуюча дія ультрафіолету, що знезаражує, відома більше століття і підтверджена десятиліттями активного застосування на практиці.

Принцип дії УФ ламп відомий. Вони генерують електричний розряд у парах ртуті, який абсолютно не шкідливий для людини, але вбиває комах. Використовуються такі апарати у закритих приміщеннях та на відкритому повітрі. Залежно від конструкції площа дії їх від 20 до 200 м2, а на вулиці – ndash; до 100 м2. Є в апараті піддон, де накопичуються знищені комахи. Передбачені заходи безпеки для захисту від мимовільного дотику.

Позитивні сторони використання знищувачів комах

Ультрафіолетові знищувачі виробляються різної потужності, захищаючи відповідно різні площі від комах. Розрізняються такі апарати відповідно до їхньої потужності: чим більша потужність, тим яскравіше створюється світіння і відповідно, тим більше комах злітаються на світлові промені.

Переваги апаратів:

  1. Ефективність при мінімальній витраті електричної енергії.
  2. Довговічність.
  3. Створення необхідного ефекту без використання хімічних речовин.
  4. Відсутність шкідливих та неприємних впливів від експлуатації знищувачів: немає неприємного запаху, випарів.
  5. Зручність та простота використання - все, що вимагається від користувачів – це включити в розетку.
  6. Компактні розміри.
  7. Лампи продаються в широкій торгівлі, їх легко замінити новою.
  8. Вимкнення/вимкнення апарата виконується легко, що дозволяється відразу після знищення подразників - комах вимкнути його.
  9. У ряді конструкцій передбачено захист від бризок, завдяки чому апарати можна використовувати як у приміщенні, так і поза ним.
  10. Відмінною рисою таких апаратів є надійність.

Недоліки конструкції:

  • Радіус дії апаратів пов'язаний із розмірами апарата. Звідси – апарати з великим радіусом дії займають багато місця.
  • Знищувачі винищують комах, що літають, в режимі реального часу. Після вимкнення апарата слід закрити вікна, щоб не залітали нові.
  • Всі конструкції потребують очищення від сміття.

Якщо Ви підшукуєте відповідний варіант захисту для будинку, офісу, громадського чи приватного приміщення, звертайтеся до професіоналів. Співробітники electro-market.com допоможуть з вибором, з урахуванням побажань та потреб.

Загальні рекомендації щодо використання знищувачів комах

прилад в розетку

Для дотримання максимальної безпеки за умови забезпечення паспортної ефективності необхідно дотримуватись певних правил встановлення та експлуатації апаратів. Основні умови експлуатації наведені нижче.

  1. Рекомендоване розташування у приміщенні – на висоті 1,5-3 м над підлогою з дотриманням відстані між апаратом та людьми, продуктами харчування.
  2. Апарат не слід встановлювати поблизу інших джерел світла.
  3. Видалення комах можливе за допомогою мильної піни або щіткою.
  4. При включенні приладу в темряві не повинно бути перешкод.
  5. Перед чищенням слід вимикати електроживлення.
  6. Рекомендується не допускати потрапляння у пастку води.

Популярні пастки:

  • Знищувач швейцарської компанії – Maniquick Insect Killer MQ015. Як і інші апарати такого типу, використовує потужну УФ-лампу. Знищені комахи вентилятором затягуються всередину апарату та знищуються електричним розрядом. Може використовуватись як нічник. Ефективний для захисту 20 м2. Живиться від мережі 220 – 240 В. Потужність 4Вт. Розміри 17,5 х 21 х 76,5 см
  • Переносний знищувач комах Hilton HKI-160. Підключається до електричної мережі з напругою 220-240В. Країна виробник: Україна-Китай. В апараті генеруються хвилі, що не відчутні для людини, але відлякують комах, зокрема комарів. Область дії –100 м2. Потужність 6 ВТ. Розміри 37.5 х 27 х 12.5 см.
  • Знищувач комах переносний Hilton HKI-251. Підключається до електричної мережі з напругою 220 -240В. Країна виробник: Україна-Китай. В апараті генеруються хвилі, що не відчутні для людини, але відлякують комах, зокрема комарів. Область дії –100 м2. Потужність 30 ВТ. Габарити 48.4 х 10 х 31 см Термін служби ламп -8000 год.
  • Знищувачі типу Hilton HKI переважно використовуються всередині приміщень. Обладнані об'ємним кошиком для збирання та видалення комарів та інших комах.

В даний час виготовляється велика кількість варіантів конструкцій таких апаратів.

Вибирати апарат слід за такими вихідними даними:

  • Місце установки: поза чи всередині приміщення.
  • Площа впливу, яку передбачається обробити за допомогою апарата.
  • З огляду на можливість придбати модель з додатковими можливостями: приманювання аттрактантом, запахом поту людини, датчик дощу, сонячна батарея

Нові моделі працюють у двох світлових потоках. Наприклад, лампочки ZappLight випромінюють не лише ультрафіолетове світло, а й нейтральне біле. Перший включається для звичайного освітлення, а другий – ndash; вночі.

Професійна
Професійна
консультація та допомога експерта
читати докладніше
Зручна та швидка
Зручна та швидка
доставка
читати докладніше
Офіційний
Офіційний
представник в Україні. 100% гарантія якості
читати докладніше
Повернення
Повернення
або обмін протягом 14 днів
читати докладніше
Якісне
Якісне
гарантійне обслуговування
читати докладніше